Načítání obsahu, prosím počkejte

Lékaři ženě nedávali šanci. Sbalila manžela, kočku a cestují karavanem

18. 10. 2021 – 9:30
0
Lékaři ženě nedávali šanci. Sbalila manžela, kočku a cestují karavanem Kate Grossová se svým manželem Jasonem a kočkou Elsou žije v karavanu. | zdroj: Profimedia

Skoro dvacet let bojovala Britka Kate Grossová s rakovinou, třikrát si vyslechla, že jí zbývá jen pár let života. Po poslední sérii operací a chemoterapií se rozhodla všeho nechat, s manželem prodali dům, koupili karavan a se svou kočkou Elsou cestují po Evropě. Elsa si podle Grossové cestování užívá ze všech nejvíc.

Tříletá britská krátkosrstá kočka Elsa cestování a s ním spojené dobrodružství miluje. Když pár dorazí na nové místo, většinou se vydává poznávat okolí jako první. Má postroj a vodítko, ale občas dostane i možnost volného pohybu, když jsou zrovna na bezpečném místě. 

Grossová si první diagnózu vyslechla v roce 2002, kdy jí bylo 32 - nádor jí našli v prsu. O pět let později objevila bulku i ve druhém prsu. Nakonec kvůli rakovině přišla o obě prsa a preventivně si nechala odstranit i vaječníky, píše server Mirror.

V roce 2012 přišla zatím poslední rána - v játrech jí objevili nádor ve čtvrtém stádiu a dávali jí jen mizivou šanci na dlouhý život. Místo pláče a sebelítosti se rozhodla začít žít naplno, po sérii operací a chemoterapií začali s manželem jezdit na dovolenou v obytném voze.

Loni na jaře ho vyměnili za větší a kompletně vybavený - dům a většinu věcí prodali a do karavanu se nastěhovali i s Elsou. Zatím cestovali většinou po Velké Británii, po zrušení covidových opatření ale chtějí procestovat Evropu.

Elsa byla z dovolených na karavan už zvyklá a ještě větší volnost ráda uvítala. Se svými chovateli se vydává na procházky do okolí na vodítku, ale i ve speciálním batohu.

Zdroje:  Profimedia , mirror.co.uk

Nejnovější články