Načítání obsahu, prosím počkejte

Vyhazujte pytlíky od chipsů! Mohou zabít vašeho psa

12. 3. 2022 – 9:11
0
Vyhazujte pytlíky od chipsů! Mohou zabít vašeho psa Psi a igelitové pytlíky jdou k sobě stejně špatně jako igelitové pytlíky a malé děti. Stejné nebezpečí ale přináší i pytlíky od chipsů | zdroj: Profimedia

Varování o možnosti udušení a o tom, že obal není hračky, najdeme na téměř každém výrobku. O nebezpečí igelitových pytlíků se všeobecně ví. Na sáčky od chipsů a podobných pochutin se však zapomíná. Přitom jejich vůně se může stát osudnou zvědavým domácím mazlíčkům.

Rodina Bestových z Floridy si říkala, že pokud se někdy jejich labrador Scout něčím zadusí, bude to pamlskem nebo kostí. Nikdy by je nenapadlo, že ho o život připraví pytlík od bramborových lupínků.

Rodina nechala úklid po silvestrovské noci až na ráno, jenže při vstupu do pokoje zjistila, že jejich mazlíček během noci uhynul. Zvědavost a mlsnost ho totiž přiměla strčit čumák do otevřeného sáčku s nedojedenými chipsy. Sáček se však Scoutovi sevřel kolem krku a dýcháním se stále víc a víc uzavíral, až se pejsek udusil. 

Bestovi se rozhodli zveřejnit svůj příběh proto, aby chovatele varovali. U dětí si totiž dívají lidé na sáčky a igelitové tašky pozor, na zvědavé mazlíčky ale zapomínají. Přitom podle Americké asociace veterinářů se domácí mazlíčci mohou v sáčku zadusit za méně než pět minut. Sami si ho přitom z hlavy sundají jen stěží.

Při podobném neštěstí přišla o svého psa i Američanka Bonnie Harlanová, která následně založila webové stránky varující před riziky udušení zvířat.

Zdroje:  People

Nejnovější články