Načítání obsahu, prosím počkejte

Ztracenou kočičku našli po roce 450 kilometrů daleko. Vrátila se do původního bydliště

15. 11. 2022 – 7:50
0
Ztracenou kočičku našli po roce 450 kilometrů daleko. Vrátila se do původního bydliště Cocci už je zase doma, v bezpečí u své rodiny | zdroj: Profimedia

Kočičí orientační smysl a hlavně jejich schopnost najít cestu domů někdy dokážou pořádně překvapit. Když se Cocci před více než rokem krátce po přestěhování ztratila, její rodina už nevěřila ve šťastné shledání. Před pár týdny se však našla - více než 450 kilometrů daleko. Kousek od svého původního domova.

Když se Laëtitia De Amicisová musela před více než rokem z pracovních důvodů i s rodinou přestěhovat z Ambly-sur-Meuse ve francouzské oblasti Orne do Ginai v Normandii, dávala si velký pozor, aby se jejich tři kočky držely doma. Bála se, že se zaběhnou a v novém prostředí se ztratí.

Jenže desetiletá Cocci byla příliš zvědavá a podařilo se jí proklouznout. A stalo se přesně to, čeho se rodina bála - kočička se nevrátila domů. Tři měsíce ji marně hledali a De Amicisová nakonec dětem, aby je uklidnila, řekla, že se je Cocci zřejmě vydala hledat do starého domova. I když tomu sama příliš nevěřila. 

Do té doby, než v říjnu na Facebooku zahlédla příspěvek, že se ve městě Souilly ležícím jen deset kilometrů od jejich původního bydliště našla toulavá kočka. „Okamžitě jsem ji poznala, i když vypadala úplně jinak,“ řekla serveru nationalworld.com s tím, že život na ulici jí dal pořádně zabrat.

Cocci vážila ani ne kilogram, byla zablešená, začervená a v obličeji měla ošklivou infekci. Svou rodinu ale okamžitě poznala a poté, co musela strávit třítýdenní ozdravnou kůru u veterináře, se šťastně vrátila ke svým lidem. „Od té doby, co jsme si ji přivezli domů, je vše zas v pořádku. Velmi dobře se adaptovala. A je stále velmi mazlivá,“ prohlásila s úlevou De Amicisová.

 

Zdroje:  nationalworld.com

Nejnovější články