Načítání obsahu, prosím počkejte

Život křeččí celebrity zachránila operace za 85 tisíc korun

3. 9. 2022 – 9:59
0
Život křeččí celebrity zachránila operace za 85 tisíc korun Náročná operace křečka trvala dvě hodiny | zdroj: Profimedia

Křečci nepatří zrovna mezi dlouhověké mazlíčky, a tak v případě vážnějšího zdravotního problému většinou jejich krátký život ukončí milosrdná injekce. Nikoli však v případě křeččí celebrity a influencerky Coco Chanel, za jejíž operaci rodina utratila v přepočtu více než 85 tisíc korun.

Drobná křeččí influencerka, jejíž klec připomíná lesní království plné hraček a prolézaček, začala strádat letos v červnu. Její majitelky - 15letá Jasmyn Purewalová a její matka Harj Kalairová - zvířátku objevily na břiše červený flíček.

Antibiotika, která jí nasadil veterinář, nezabírala a tiktoková celebrita na tom byla stále hůř, byla unavenější a už ani nechtěla běhat v kolečku. Flíček se zvětšoval, až se z něj stávala bulka a veterinář pojal podezření, že jde o nezhoubný nádor.

Většina chovatelů, i když své mazlíčky skutečně milují, by se v takovou chvíli rozhodla zvířátku zpříjemnit zbytek krátícího se života. Cocoin nádor zabíral totiž v padesátigramovém tělíčku deset gramů! Rodina se však rozhodla, podpořená více než padesáti tisíci fanoušky, pro náročnou operaci. 

Na operačním sále strávil křeček dvě hodiny a zákrok vyšel v přepočtu na více než 85 tisíc. Coco však bez následků přežila a v létě velkolepě oslavila své první narozeniny.

Mimochodem, křečci se průměrně dožívají dvou až tří let. 

Zdroje:  birminghamworld.uk

Nejnovější články