Načítání obsahu, prosím počkejte

Tříměsíční štěně zmizelo ze zahrady. Našlo se po 11 letech

24. 6. 2021 – 8:59
0
Tříměsíční štěně zmizelo ze zahrady. Našlo se po 11 letech Ztracená fenka se domů vrátila po neuvěřitelných 11 letech. | zdroj: Profimedia

Občas se objeví příběhy, jak se rodina opět šťastně shledala se svým ztraceným mazlíčkem. Po týdnech, měsících, nebo i třeba po roce dvou. Když ale britské rodině zazvonil telefon, byla v šoku. Pracovníci odchytové služby našli jejich fenku Crumpet. Dlouhých jedenáct let poté, co jako tříměsíční štěně zmizela beze stopy ze zahrady.

Fenka Jack Russell teriéra Crumpet nestrávila u rodiny Sarah Covellové dlouhý čas. Jen co si ji přivezli z chovné stanice a trochu se s ní sblížili, beze stopy zmizela z jejich zahrady, kde si chvíli bez dohledu hrála s dalším z rodinných psů. Covellovým bylo jasné, že nemohla zmizet jen tak, na staršího psího kamaráda byla fixovaná.

Dcery, kterým bylo v tu dobu - v říjnu 2010 - osm a sedm let, ztrátu štěněte obrečely. Plakáty o ztraceném štěněti visely všude po městě a jeho okolí, rodina nabízela nálezné 300 liber (9000 korun). Crumpet hledali více než rok, pak se ale vzdali veškeré naděje. Jako by se po ní slehla zem.

O to překvapivější bylo, když jim před pár dny zavolala záchranná stanice, že našli jejich psa. Fenka byla totiž očipovaná a Covellová udržovala v registru své kontakty aktuální. 

Zanedbaná a hluchá

Crumpet našli na golfovém hřišti jen pár kilometrů od jejího původního domova. Byla ve velmi špatném stavu, měla těžce zanedbanou infekci uší, takže je hluchá.

Když si ji jela rodina převzít, neměli zdání, jak po těch letech vypadá a jak se k nim bude chovat. Pochyby ale padly, když se k nim přátelsky a s důvěrou vrhla. 

Podle Covellové je pravděpodobné, že ji drželi v nějaké množírně a když už byla na štěňata stará, vykopli ji na ulici. Teď jí její staronová rodina vše vynahrazuje.

Zdroje:  Daily Mail

Nejnovější články