Načítání obsahu, prosím počkejte

Těžká noc? Tenhle medvěd by mohl vyprávět

10. 10. 2023 – 8:37
0
Těžká noc? Tenhle medvěd by mohl vyprávět Probuzení po zimním spánku bývá náročné. Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Medvědí zimní spánek je fascinující věc. Ostatně stejně jako probouzení se z něj. Kdo se někdy probudil po náročné noci rozlámaný z přespání, tuší, jak se takový medvěd po zimě cítí. 

Zažil to leckdo - za okny je nevlídno, postel je krásně vyhřátá, a tak se snažíte v duchu přesvědčovat močový měchýř, že to ještě chvilku vydrží, když je ten víkend a vrátili jste se z baru v pozdní hodinu. Když neuspějete, vypotácíte se z postele a co nejrychleji se do ní hned zase vrátíte. Chce to ještě chvilku na dospání, jen malý šlofíček...

Přesně takhle působí tenhle medvědí chlupáč, který jako by si po vydatném zimním spánku vůbec, ale vůbec neodpočinul. A tak místo elánu přinesl dlouhý odpočinek jen pořádné pomuchlání a rozlámání. Jak povědomé! I proto má video už více než 3,5 milionu zhlédnutí. 

 

(Rozklikněte video pro celý náhled)

Mimochodem, do dnešního dne běží na stránkách národního parku Katmai na Aljašce tradiční soutěžní klání „Fat Bear Week“, v rámci kterého lidé hlasují o tom, kterému medvědovi se podařilo vytvořit si co nejkvalitnější tukové zásoby na zimu. 

Zdroje:  LADBible , vlastní

Nejnovější články