Načítání obsahu, prosím počkejte

Zvědavá medvědice objevila fotopast. A pořídila si stovky selfíček

31. 1. 2023 – 8:59
0
Zvědavá medvědice objevila fotopast. A pořídila si stovky selfíček Medvědice při zkoumání fotopasti pořídila čtyři stovky svých selfíček. Některé pózy si vyloženě užívala, jako by věděla, k čemu podivná krabička skutečně slouží | zdroj: Profimedia

Zepředu, zezadu, ze strany, ánfasu i z podhledu. Medvědice z lesů v americkém Coloradu objevila skrytou fotopast a tak se jí zalíbila, že svými selfíčky zahltila paměťovou kartu nastraženého foťáku.  

V přírodním parku kolem města Boulder v americkém státě Colorado rozmístili místní ochránci přírody na ploše 46 000 akrů devět kamer, které mají pomoci monitorovat výskyt divokých zvířat. V této hornaté oblasti žijí například kojoti, bobři, pumy, medvědi baribalové a mnoho druhů ptáků.

Zpravidla fotopasti zachytí sem tam nějaký pohyb. Po příchodu k jedné z kamer byli ale pracovníci parku pořádně překvapeni. V paměti foťáku bylo uloženo 580 snímků, přičemž zhruba čtyři stovky z nich patřily jedné jediné medvědici. Tu tajemná krabička maskovaná v křoví zaujala, a tak se ji jala zkoumat. Při tom foťák s pohybovými senzory vytvořil stovky snímků, většina z nich byla poměrně povedená medvědina selfíčka. Nebála se ale na kameru vystrčit ani své medvědí pozadí. 

„Ty snímky nás rozesmály a napadlo nás, že by mohly pobavit i ostatní,“ vysvětlil mluvčí odboru přírody a horských parků Phillip Yates, proč snímky z běžného pozorování pustili na veřejnost.

 A měl pravdu, pobavily, ne?


Zdroje:  Vlastní , The Guardian

Nejnovější články