Načítání obsahu, prosím počkejte

Medvědi vzali mláďata za zábavou. Skotačili na trampolíně

1. 9. 2023 – 9:45
0
Medvědi vzali mláďata za zábavou. Skotačili na trampolíně Medvědí rodinka si vyrazila na trampolínu | zdroj: Profimedia

V lese je nuda, samé stromy a na ty už odrostlá medvíďata umí vyšplhat na jedničku. A tak se medvědí rodinka vydala za jinou zábavou. Řádění na zahradní trampolíně si mláďata užila naplno, zatímco jejich rodiče odpočívali na nedaleké lavičce. 

Obyvatelé amerického státu Connecticut jsou na život v sousedství medvědů už zvyklí. Přesto se místní spisovatelce Olivii Germanové naskytl nečekaný pohled. „Pracovala jsem na své knize a když jsem zvedla hlavu, viděla jsem medvědí rodinu skákat na trampolíně. A tak jsem vytáhla fotoaparát a začala točit,“ popsala.

Medvědí rodinka si neobvyklý sportovní zážitek naplno užívala. Mláďata, občas i v doprovodu dospělého dozoru, poskakovala na trampolíně. A když byli všichni zmoženi, občas si odpočinuli v křesílkách a na lavicích opodál. Germanová je při tom pozorovala z verandy. Když se zábavy dostatečně nabažili, zase spořádaně odešli zpět do lesa.

Autorka videa měla štěstí, že medvíďata „neukecala“ rodiče, aby jim vedle zábavy obstarali i něco k snědku, takže se k domu vůbec nepřiblížili. 

Zdroje:  Profimedia , vlastní

Nejnovější články