Načítání obsahu, prosím počkejte

Hladový medvěd přepadl cukrárnu. Sežral 60 dortíků

29. 5. 2023 – 9:19
0
Hladový medvěd přepadl cukrárnu. Sežral 60 dortíků Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Hladový medvěd baribal překvapil zaměstnance pekárny, kteří v americkém Connecticutu zrovna v garáži nakládali čerstvě upečené dezerty. Podařilo se mu odtáhnout krabici, v níž byly zdobené dortíky, a 60 jich sežral. Nakonec se ho podařilo odehnat troubením auta a medvěd zmizel dřív, než dorazila policie a odchytová služba.

Majitelka pekárny Taste by Spellbound ve městě Avon napsala na instagramu, že její spolupracovnice nakládala zboží do dodávky, když ji překvapil medvěd.

„Najednou jsme ji slyšeli, jak křičí z plných plic a řve, že v garáži je medvěd,“ popsala. Křik zvíře neodradil, a i když už bylo třikrát na odchodu, zase se vrátilo. Na videu z bezpečnostní kamery bylo vidět, jak se medvědovi podařilo ukořistit bednu s dortíky, kterou odtáhl na parkoviště, kde si na nich pochutnal.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Miriam Hope (@tastebyspellbound)

V Connecticutu žije ve volné přírodě 1000 až 1200 medvědů a spatřit je ve městech není žádná vzácnost. Loni hlášení o medvědovi podali obyvatelé 158 obcí a měst, úřady pak dostaly 67 hlášení o tom, že se medvědi dostali dovnitř domů.

Obvykle se incidenty obejdou bez zranění, loni ale medvěd dvakrát zaútočil na člověka. Také letos v dubnu medvěd způsobil zranění ženě, která venčila psa u města Hartford, které je nedaleko Avonu.

Zdroje:  ČTK , AFP

Nejnovější články