Načítání obsahu, prosím počkejte

Medvědí celebrita Juan Carrito zamířila do luxusní restaurace

22. 12. 2022 – 18:29
0
Medvědí celebrita Juan Carrito zamířila do luxusní restaurace Medvěd apeninský je kriticky ohrožený | zdroj: Profimedia

Medvěd jménem Juan Carrito, který je mediální hvězdou ve středoitalském regionu Abruzzo, má na svém kontě další kousek. Zatímco v minulosti v pekárně v městečku Roccaraso sežral zásoby čerstvě upečených sušenek, tentokrát navštívil tříhvězdičkovou restauraci Casadonna Reale v nedaleké obci Castel di Sangro, kde se nachází i renomovaná kuchařská škola. 

Medvěda do restaurace zřejmě přivábila vůně a vešel prý až do kuchyně. Přistihl ho šéfkuchař Niko Romito. „Juan Carrito přišel za námi, aby nás pozdravil. Ptal se po panettone (sladké kynuté vánoční pečivo),“ řekl šéfkuchař a pochvaloval si, jak se příroda v Abruzzu má k světu. „Jsme obklopeni národním parkem, je to čirá nádhera,“ uvedl.

Obyvatelé Roccarasa v minulosti medvěda už několikrát viděli, jak je na průzkumu v obci. Sežral slepice, šplhal na ovocné stromy. Aby do městečka už nechodil, odchytili ho, uspali a převezli na odlehlejší místo. Nicméně Juan Carrito se vrátil.

Loni v listopadu se v Roccarasu vloupal do cukrárny a kromě toho, že si pochutnal na sušenkách, provozovnu poničil. Starosta městečka Francesco Di Donato tehdy řekl, že medvěd se přestal bát lidí a stal se nebezpečným. V únoru byl odvezen dále do hor do vesničky Palena do areálu, ve kterém byli už čtyři jiní medvědi. Když byl odtamtud vypuštěn, spatřili ho lidé v Roccarasu znovu.

Juan Carrito je medvěd apeninský, což je poddruh medvěda hnědého. Jde o kriticky ohrožená zvířata.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Niko Romito (@nikoromito)

 

Zdroje:  ČTK , APA

Nejnovější články