Načítání obsahu, prosím počkejte

Slepý kocourek bez očí na internetu inspiruje k adopci postižených zvířat

5. 9. 2022 – 8:54
0
Slepý kocourek bez očí na internetu inspiruje k adopci postižených zvířat Tříletý Dmitri přišel o oči kvůli infekci | zdroj: Profimedia

Milovnice zvířat Emma Pelkiewiczová vždycky toužila po tom mít kočku, jenže život v londýnském bytě by podle ní byl pro kočku příliš omezující. A tak adoptovala kotě, kterému venkovní procházky scházet nebudou - slepého kocourka Dmitriho. 

Nyní tříletého kocourka našli potulovat se po ulicích. Trpěl infekcí, kvůli níž mu musely být odstraněny obě oční bulvy. Pelkiewiczová byla pevně rozhodnutá adoptoval právě nevidomou kočku. „Bydlím v bytě bez zahrady, takže jsem potřebovala najít kočku, která nemůže chodit ven – bylo mi doporučeno adoptovat slepou kočku. Kontaktoval jsem kočičí charitu a domluvil jsem si návštěvu u Dmitriho pěstounů,“ řekla britskému deníku Metro. 

Přiznává, že vidět kočku bez očí, pro ni byl zpočátku šok, kocourek si ji ale hned získal svou laskavostí. „Až na to, že musí zůstávat doma, se nechová jinak než ostatní kočky,“ tvrdí. Po ztrátě zraku Dmitriho zbylé smysly ještě zesílily, a tak pro něj není slepota prakticky žádným omezením. „Zná můj byt nazpaměť, leze po nábytku, hraje si s hračkami, chytá mouchy. Je prostě úžasný,“ chválí kocourka Pelkiewiczová.

Dmitrimu založila i účet na TikToku, kde sdílí jejich každodenní život, aby bořila předsudky kolem adopce handicapovaných zvířat. Některá videa mají i milionová zhlédnutí. 

Zdroje:  Profimedia , Metro UK

Nejnovější články