Načítání obsahu, prosím počkejte

Šilhající vačice - roztomilá hříčka přírody, nebo týrání zvířat?

14. 5. 2022 – 10:39
0
Šilhající vačice - roztomilá hříčka přírody, nebo týrání zvířat? Všechny čtyři vačice šilhají. Není to náhoda, může za to jejich obezita | zdroj: Profimedia

Vačice opossum jsou neuvěřitelně roztomilé, a co teprve když přes své špičaté čumáčky ještě šilhají. Sází na to i bývalá americká reality star, která chová hned čtyři šilhající vačice. Své fanoušky poctivě informuje o každém jejich kroku. Jen jaksi zapomněla dodat, že za jejich šilhání zřejmě může právě ona...

Dolly Neelyová, která vystupovala v americké verzi reality show Survivor, našla a zachránila čtyři malá mláďata vačice opossum. Vypiplala je, odchovala pomocí lahvičky a nakonec k nim tak přilnula, že si je ponechala jako mazlíčky. Pojmenovala je Winnie, Millo, Otis a Wendell.

Tahle sourozenecká čtveřice ale není jen tak ledajaká - všichni do jednoho šilhají! Což samozřejmě v očích fanoušků zvyšuje jejich roztomilost, a tím i sledovanost videí natáčených Neelyovou. 

Za potíže se zrakem však nemůže podivná genetická vada, kterou by zdědil celý vrh. Televizní hvězda, která vystupuje jako velká milovnice a chovatelka několika různých zvířat, se zřejmě svým fanouškům příliš nechlubí tím, že za oční vadu zřejmě - úmyslně či neúmyslně - je z velké části odpovědná.

Šilhání u vačic je totiž dáno jejich nadváhou, spíš tedy obezitou. Na jejich oči podle zoologů zezadu tlačí tuková tkáň. Ze stejného důvodu šilhala i slavná vačice Heidi ze zoologické zahrady v německém Lipsku.

 

Zdroje:  Profimedia , Caters Video

Nejnovější články