Načítání obsahu, prosím počkejte

Roztomilá i strašidelná zároveň. Dvouhlavá kočička slaví už rok

21. 7. 2020 – 16:35
0
Roztomilá i strašidelná zároveň. Dvouhlavá kočička slaví už rok Duo má vzácnou poruchu zvanou kraniofaciální duplikace, na jedné hlavě tak má v podstatě dva obličeje | zdroj: Profimedia

Duo je roztomile strašidelná kočička z Kalifornie. Narodila se s jedním tělem, ale dvěma čumáky, dvěma tlamami a čtyřma očima. Přestože většina mláďat se stejným postižením zemře do několika dní od narození, Duo přes několika dny oslavila první rok. Od běžné kočky ji odlišilo jen to, že si na narozeninovém dortu pochutnala oběma tlamičkami...

 

Přestože se Duo narodila se vzácnou poruchou nazvanou zvanou kraniofaciální duplikace, neboli "Janus", vede běžný kočičí život bez omezení. Jen jí tedy byly odstraněny dvě prostřední očička, která měla srostlá v jedno.

Za svou záchranu a plnohodnotný život vděčí Duo veterináři Ralphovi Tranovi ze San Diega, který se koťátka ujal poté, co ho matka odvrhla. 

"Dýchá oběma nosy, jí oběma tlamami a mňouká z obou tlam - někdy samostatně, někdy současně," popsal místnímu vydání deníku Metro.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články