Načítání obsahu, prosím počkejte

Poznejte slavná prasata! Mají tisíce fanoušků po celém světě

Poznejte slavná prasata! Mají tisíce fanoušků po celém světě Esterka se svými paničky | zdroj: Profimedia

Současnost přeje méně obvyklým mazlíčkům – třeba prasátkům. Seznamte se s rozkošnými prasečími celebritami, které mají tisíce fanoušků na sociálních sítích.

Mlsná slečna Esther

Příběh prasnice Esther a jejích adoptivních rodičů je vtipnou pohádkou. Před sedmi lety si Američané Derek a Steve pořídili mikro prasátko. Už poměrně brzy ovšem zjistili, že jejich nový přírůstek do rodiny není žádná miniaturní verze prasete – naopak. Esther byla úplně normální zástupkyní svého druhu, který rostl a rostl.

Až nakonec úplně vyrostla z parametrů domova, kam si ji Derek a Steve nastěhovali. A protože tehdy už byla právoplatnou a tuze milovanou členkou rodiny, padlo důležité rozhodnutí – zakoupit dům, kde bude mít prasečí slečna dost prostoru a zároveň se toto místo stane útočištěm i pro další zvířata. Rodina se tak rozšířila o králíky, psa a kočku.

profimedia-0338382774 Taková netradiční rodinka | zdroj: Profimedia

Všichni, s Esther v čele, už jsou nějaký čas hvězdami Facebooku a Instagramu, kde jejich páničci sdílejí vtipné fotografie a veselá videa. Esther je totiž požitkářská dáma, která si užívá život se vším všudy a bezpochyby se má jako "prase v žitě". Ačkoliv nikoliv žito, ale třeba těstoviny patří mezi její oblíbená jídla.

Esther the Wonder pig Esther si dává do nosu | zdroj: Facebook: Esther the Wonder Pig

Kromě zábavy má však činnost Dereka a Steva i další, aktivistický podtext. Snaží se lidi přesvědčit, aby přemýšleli nad tím, co jedí a uchýlili se k etičtějšímu životnímu stylu. Nikoho asi nepřekvapí, že tato dvojice si trhané vepřové k obědu prostě neobjedná.

Dárek jménem Jamon

V roce 2013 dostala Brazilka Andrea Mendesová neobvyklý dárek – mini prasátko jménem Jamon. Tento mazel, na rozdíl od Esther, odpovídá velikostně očekávání. Překvapil však něčím jiným – nebývalou ochotou nechat se oblékat a strojit.

16991645_1248676688562172_8310852576129028665_o Jamon je módní celebrita | zdroj: Jamon The Pig

Z Jamona se tak stala zvláštní módní celebrita, která nejenže získala velkou popularitu na sociálních sítích. Prasátko nosí klobouky, paruky, nebo variace na psí oblečky. A dokonce se zdá, že u toho vypadá celkem spokojeně.

Prasátko jako podpora

Téměř 20 tisíc sledujících má Lord Hamilton, zkráceně Hammy. Mikro prasátko, které se narodilo v roce 2015, je rozkošné a pomáhá lidem. Hammy je totiž šéfem emocionální podpory v arizonské organizaci Happily Ever After League. Ta podporuje ženy, které procházejí léčbou rakovinu. Hammy, jehož adoptivní maminka Lauren organizaci řídí, dělá to, v čem je nejlepší – snaží se pacientkám zvednout náladu.

Hammy Hamm je parťák | zdroj: Instagram:Lordhammiltonofficial

To vietnamské prasátko Lilly je maskotem útulku, kde se starají (nejen) o další vietnamská prasata v nouzi. Právě v tomto zařízení zachraňují ohrožená, nechtěná, nebo opuštěná zvířata a dávají jim nový domov. 

Zdroje:  facebook.com , Instagram.com , estherthewonderpig.com

Nejnovější články