Načítání obsahu, prosím počkejte

Pavouk v bedně s banány vylidnil supermarket

19. 12. 2021 – 8:47
0
Pavouk v bedně s banány vylidnil supermarket Pavouk patřil do čeledi běžníkovitých. Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Není pavouk jako pavouk. Zvlášť, když vyskočí v supermarketu z krabice banánů. Osminohého černého pasažéra hledalo několik jednotek záchranných služeb a hodinu a půl.

Pavouk vyskočil na zaměstnance supermarketu v německém městě. Vyděšený z nenadálého setkání však zjevně nebyl jen dotyčný zaměstnanec, nýbrž i pavouk, který se dal na útěk a schoval se mezi regály. Do jeho lovu se zapojili přivolaní policisté, hasiči, odborník na pavouky, deratizátor, ba i pracovník zvířecí záchranné služby.

Narychlo evakuovaný supermarket byl zavřený půldruhé hodiny, než se obávaného osminohého členovce podařilo nezraněného lapit. Expert pak k všeobecné úlevě sdělil, že nikdo nebyl ohrožený, neboť se nejedná o žádného jedovatého zabijáka, ale o neškodného pavouka z čeledi běžníkovitých.

Osminohý členovec se podle DPA z traumatizujícího zážitku v supermarketu nyní zotavuje v klidném prostředí terária nejmenovaného milovníka pavouků.

Zdroje:  ČTK

Nejnovější články