Načítání obsahu, prosím počkejte

Osud opuštěného psa spustil aukční bitvu. Shiba-inu se prodal za víc než půl milionu korun

8. 11. 2021 – 8:12
0
Osud opuštěného psa spustil aukční bitvu. Shiba-inu se prodal za víc než půl milionu korun Shiba-inu Teng Teng po sedmi letech v útulku konečně našel domov. Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Dlouhých sedm let marně čekal čínský pes plemene shiba-inu Teng Teng v útulku na nový domov. Až se nyní prodal v aukci - v přepočtu za víc než půl milionu korun! 

Když byl Teng Tengovi pouhý rok, nevyzvedl si ho jeho majitel ve výcvikovém středisku a ten tak na následujících sedm let skončil v útulku. Když se majitele nepodařilo vypátrat, nařídil pekingský soud, aby byl pes prodán v aukci. Tam Teng Teng a jeho osud vyvolali doslova senzaci - a po několikadenní přihazovací bitvě se pes prodal za 160 tisíc jüanů - v přepočtu asi 25 tisíc dolarů, čili 545 tisíc korun.

Jak informoval zpravodajský server BBC News, Teng Teng se vydražil za 320násobek vyvolávací ceny. Aukce měla původně trvat 24 hodin, ale musela být prodloužena o dalších pět poté, co se do ní zapojilo 480 přihazujících a nabídku uživatelé otevřeli více než 166 tisíckrát.

Popularita v Japonsku vyšlechtěného loveckého psího plemene shiba-inu v poslední době prudce stoupá i díky kryptoměně, která nese stejné jméno. Mezi majitele těchto bystrých psů s krátkou srstí a lišce podobným čenichem se přidal i miliardář Elon Musk, který minulý měsíc na internetu sdílel snímek svého štěněte jménem Floki.

Zdroje:  ČTK

Nejnovější články