Načítání obsahu, prosím počkejte

Opička a kocourek jsou nerozlučná dvojka, nejradši se spolu vyhřívají v koupelně

2. 5. 2022 – 8:49
0
Opička a kocourek jsou nerozlučná dvojka, nejradši se spolu vyhřívají v koupelně Izzy a Zhoto jsou kamarádi na život a na smrt | zdroj: Profimedia

Přátelství nezná hranice a to ani ty mezidruhové. Desetiletá samice opice malpy hnědé Izzy a tříletý kocourek Zhoto se od sebe nehnou na krok. Dělí se o pelíšky, hračky, ale i o jídlo.

Jsou prostě nerozlučná dvojka a nejlepší přátelé na celý život, pochvalují si jejich chovatelé Malaine a Tom Courser ze Spojených států. Nikdy se prý nekoušou ani neperou, a to ani když jsou na sebe naštvaní. Naopak o sebe navzájem pečují a čechrají a čistí si srst, popisuje chovatelka pro server Metro.co.uk.

Courserová si pořídila Izzy v roce 2012, ještě když byla mládě a vypiplala ji prakticky jako miminko. Před třemi lety k opičce přibyl kocourek. Chovatelka měla trochu strach, jak na sebe budou reagovat, ale byla příjemně překvapená.

Zhoto na starší opičí ségru v prvních chvílích dorážel snažil se získat si její pozornost. Po několika hodinách, kdy Izzy před kotětem utíkala, nakonec rezignovala, Zhota přijala a hned mu začala čistit srst. Od té doby jsou nejlepšími kamarády. Ze všeho nejraději společně pospávají na koupelnové předložce v patře domu, kde se vyhřívají na podlahovém topení. 

Přestože každý z nich jí něco jiného, dělí se i o jídlo. Obě zvířátka totiž milují smetanu a vejce. Společně se dokážou obsloužit i bez asistence chovatelů. Typicky Izzy otevře lednici a hodí na zem vajíčko. Sama sní bílek a Zhoto si pochutná na žloutku. Nemít vejce spočítaná, ani by po jejich hodování chovatelé nepoznali, že jim něco chybí...

Zdroje:  metro.co.uk

Nejnovější články