Načítání obsahu, prosím počkejte

Obří králík Jester se do klobouku jen tak nevejde

16. 12. 2020 – 18:43
0
Obří králík Jester se do klobouku jen tak nevejde Jester je králík obřího plemene Continental Giant. | zdroj: Profimedia

Do zakrslého králíčka má Jester hodně daleko, váží jako tři čivavy dohromady a jeho majitelka ho tak rozmazluje, že až to skoro není hezké. Ale vyplatilo se - Jesterovy fotky na sociálních sítích si získaly davy fanoušků a dokonce jeden z nich králí(č)ka obsadil do hlavní postavy své dětské knihy.

Obřího bílého králíka vážícího přes devět kilogramů by jeho chovatelka - australská šedesátiletá šéfkuchařka v důchodu Lyn Hobsonová - do žádného klobouku asi nenarvala. A tak mu s manželem rovnou vyčlenili vlastní pokoj plný hraček a sena. Má v něm samozřejmě i pelíšek, kromě něj si ale může vybírat z dalších dvou postelí napříč domem. 

Hobsonová přiznává, že svého mazlíčka neskutečně rozmazlila a dovolí mu vše, co si přeje. Mazel se výměnou za to od ní nehne a sleduje vše, co dělá. Nejraději se ale společně s ní rozvalí na gauči a sleduje televizi.

Hrdá majitelka o aktivitách svého mazlíčka obřího plemene Continental Giant bohatě informuje na svých stránkách na sociální síti a Jester si díky tomu získal zástup fanoušků. Zařadil se mezi ně i spisovatel, který píše o králících. Z Jestera udělal hlavní postavu své dětské knihy a králíček se objevil i na titulní straně časopisu o zvířatech. 

Hobsonová věří, že se tím Jesterovi otevřely brány do světa modelingu a jeho předností si všimnou i jinde. 

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články