Načítání obsahu, prosím počkejte

Neuvěřitelná proměna: Z koule zacuchaných chlupů vykoukla psí dáma

Neuvěřitelná proměna: Z koule zacuchaných chlupů vykoukla psí dáma Fenku našli u popelnice a nikdo by neodhadoval, že jde o drobného psíka společenského plemene | zdroj: Profimedia

Byla už stará, proto se jí majitelé zbavili a vypustili do ulic Bangkoku. Roky života na ulici fenku proměnily v obří kouli dredů a slepených chlupů. Stačilo jedno ostříhání a stala se z ní zase psí krasavice, která navíc našla nový domov.

 

Milovník zvířat Kriengkrai Thatawakorn se rozhodl cestovat po celé zemi a pomáhat potulným psům. Ti často skončí na ulici kvůli vyhození z bytu - stejně jako zmiňovaná fenka. Psi, kteří byli zvyklí na domov pod střechou a alespoň základní péči, si najednou musí zvykat na tvrdou realitu na ulici. 

Časem se tak i z drobných společenských plemen stávají zanedbaná, špinavá a zapáchající stvoření zoufale prohrabávající popelnice. Přes slepené a mastné dredy mnohdy ani nevidí na cestu. Thatawakorn proto vybaven zvířecím holicím strojkem dává těmto tuláčkům druhou šanci - vykoupe je, ostříhá a dá jim nažrat.

Mnohdy pak jejich osudy mají šťastný konec - v tomto případě fenečku adoptoval dobrodějův kolega. Srst jí už dorostla a díky pravidelné péči by nikdo nevěřil, jak před pár týdny vypadala a co si prožila.

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články