Načítání obsahu, prosím počkejte

Největšího králíka na světě ukradli přímo z výběhu na zahradě

14. 4. 2021 – 15:07
0
Největšího králíka na světě ukradli přímo z výběhu na zahradě Darius se svou majitelkou na snímku z roku 2015 | zdroj: Profimedia

Hledá se největší králík na světě, jako odměnu za jeho nalezení nabízí majitelka 1000 liber (necelých 30 tisíc korun). Daria někdo ukradl z jeho výběhu na zahradě v britském Stoultonu. Podle chovatelky je ale králík už příliš starý na chov, takže novému majiteli k ničemu nebude.

Darius, který je vlámským obrem, je zapsaný do Guinessovy knihy rekordů jako největší žijící králík - měří úctyhodných 129 centimetrů. Z výběhu sám utekl jen stěží, podle všeho tak muselo jít o krádež. Možná na zakázku. Zmizel zřejmě v sobotu večer.

Podle majitelky Annette Edwardsové novému majiteli k založení chovu příliš nepomůže, protože je už příliš starý. Prosí tedy zloděje o jeho navrácení a nabízí odměnu ve výši v přepočtu téměř 30 tisíc korun.

Vzhledem ke králíkově ocenění je nepravděpodobné, že šlo o náhodu. Stejně tak je kvůli jeho stáří velmi malá pravděpodobnost, že by byl zcizen pro jiné než chovatelské účely... 

Zdroje:  Sky News

Nejnovější články