Načítání obsahu, prosím počkejte

Nejstarší žijící kočce Flossie je téměř 27 let. Špatně vidí, je hluchá, ale život si užívá

26. 11. 2022 – 9:14
0
Nejstarší žijící kočce Flossie je téměř 27 let. Špatně vidí, je hluchá, ale život si užívá Flossie je hluchá a téměř slepá, jinak je ale v dobrém zdravotním stavu | zdroj: Profimedia

Flossie, která žije se svou chovatelkou Vicki Greenovou v jihovýchodním Londýně, je oficiálně nejstarší žijící kočkou. Jejích téměř 27 let odpovídá lidskému věku 120 let. I když má pár stařeckých problémů, je zdravou a hravou kočičkou.

Flossie je krásná hnědočerná kočička, která se ráda mazlí a nikdy nepohrdne dobrým jídlem. Narodila se 29. prosince 1995 v kolonii koček žijících poblíž nemocnice Merseyside v Liverpoolu v severozápadní Anglii. Tam se jí ujala pracovnice nemocnice, u níž zůstala do její smrti. Následně Flossie prošla za svůj dlouhý život několika domovy, až ji poslední majitel svěřil neziskové kočičí organizaci, protože nemohl hluchému a téměř slepému zvířeti nabídnout potřebnou péči. 

Dlouho však rekordmanka bez domova nebyla, ujala se jí Greenová, která má zkušenosti s péčí o kočičí seniory. Flossie si zamilovala na první pohled. „Od začátku jsem věděla, že je Flossie speciální kočka. Ale nečekala jsem, že budu sdílet domov s držitelem světového rekordu,“ nechala se Greenová slyšet. Kočička je podle ní úžasně přítulná a hravá, v novém domově si rychle zvykla a její nejoblíbenějším místem je chovatelčina postel.

I když je Flossie dosáhla svými téměř 27 lety úctyhodného věku, na absolutní rekordmanku jí ještě jedenáct let schází. Vůbec nejstarší kočkou byla Creme Puff, která se narodila 3. srpna 1967 a zemřela 6. srpna 2005. Dožila se tedy 38 let a tří dnů. 

Zdroje:  Guinness World Records

Nejnovější články