Načítání obsahu, prosím počkejte

Nejstarší kočkou na světě je siamka Babča Wad. Je jí 34 let

31. 3. 2021 – 16:43
0
Nejstarší kočkou na světě je siamka Babča Wad. Je jí 34 let Babča Wad letos slaví 34. narozeniny | zdroj: Profimedia

Siamka Babča Wad pochází z Thajska a ve svých 34 letech je zřejmě nejstarší kočkou na světě. Na žebříčku vystřídala Creme Puff z amerického Austinu, která uhynula v neuvěřitelných osmatřiceti letech. Nyní už jen čeká na potvrzení rekordu v Guinnessově knize.

Babča Wad se narodila v roce 1987 toulavé kočce v thajské provincii Chanthaburi. Kočka porodila před domem rodiny Wanny Kodkarisové dvě koťata, kterých se rodina ujala. Zatímco Wadin sourozenec už dávno uhynul, letitá kočička přežila i svá koťata.

Vždy se těšila a ostatně se i dosud těší dobrému zdraví, jen už je prý trošku zapomětlivější a začíná mít problémy se zuby, takže musí jíst měkkou potravu.

Na Wadin zdravotní stav pravidelně dohlíží veterinář, stáří by tak nemělo být těžké před udělením titulu ověřit. Jen pro zajímavost, při přepočtu na kočičí léta by Babča Wad mohla slavit už 160. narozeniny.

Siamské kočky patří mezi plemena, která se standardně dožívají velmi vysokého věku, průměrně mezi 12 a 20 let. Takže Wad vyčnívá i v rámci svého plemene.

Zdroje:  Profimedia.cz

Nejnovější články