Načítání obsahu, prosím počkejte

Nebezpečná romantika s medvědem, kvůli fotce riskují i malé děti

12. 10. 2020 – 7:24
0
Nebezpečná romantika s medvědem, kvůli fotce riskují i malé děti Hřejivé objetí v drápech | zdroj: Profimedia

Z osmadvacetiletého Rusa Stephana je vyhledávaný model. Na tom by nemylo nic zajímavého, kdyby nešlo o medvěda, který pózuje na fotkách vedle dospělých i dětí. Často v objetí a v blízkosti jídla. Ale zatímco většina lidí trne hrůzou, ruská fotografka Mila Zhdanovová si spolupráci s nebezpečnou šelmou pochvaluje. 

Stephan je medvěd hnědý, kterého jako mládě opustila matka a vychovali ho lidé. Se svými majiteli, Světlanou a Jurijem Pantileenkem, žije celý život, je tedy na lidi zvyklý. Toho se rozhodla využít ruská fotografka Mila Zhdanovová a jala se fotit sérii portrétních fotografií s medvědem v hlavní roli. A protože je medvěd hnědý v Rusku hojně používaným symbolem, oblékla modelky do tradičních ruských krojů. 

Focení celé série zabralo několik měsíců, protože Stephan pracoval jen půl hodiny denně, aby se příliš nerozrušil. I přesto z výsledných fotek běhá mráz po zádech, protože modelky - i malé dívky - často pózují s medvědem v objetí, líbají ho a jinak se s ním mazlí. A pokud se s ním zrovna netulí, tak se v jeho těsné blízkosti vyskytují s jídlem, což není zrovna bezpečná situace ani u psů, natož u divoké šelmy. 

Ale podle ohlasů si nebezpečí nikdo nepřipouští, o portréty se Stephanem je zájem a z medvědího sirotka je tak uznávaný model... 

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články