Načítání obsahu, prosím počkejte

Mia a Jerrie: Internetové hvězdy, co spolu skáčou přes překážky

30. 8. 2023 – 9:07
0
Mia a Jerrie: Internetové hvězdy, co spolu skáčou přes překážky Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Jmenují se Mia a Jerrie a kromě toho, že jsou krásné, se rády baví a soutěží. Dvojice koček - peršanka a ragdoll - září na internetu na videích, ve kterých elegantně zdolávají překážky, které jim jejich lidé chystají.

Kolik řad kelímků dokáže běžná kočka přeskočit? Kdy už ji to přestane nabit a raději mezi nimi prokličkuje? Jak úzkou škvírou se dokáže protáhnout? A jak vysoko vyskočí? 

Dvojice nadýchaných kočiček má na různých platformách dohromady několik milionů sledujících. První video jejich chovatelka Julia zveřejnila v lednu 2021, když bylo Mie zhruba půl roku. Perská kočka s každým okem jinak zbarveným na něm skáče přes překážky z papírových kelímků. Do dálky, do výšky a nechybí ani slalom. Díky hravosti kočičí slečny si hned získalo své diváky.

Další fanoušci přibývali společně se stále náročnějšími a nápaditějšími překážkami a následně i s rozšířením kočičí rodiny o ragdollku Jerrie pojmenovanou podle postavičky Jerryho. Ty dvě se sice nemají úplně v lásce, ale dokážou spolu fungovat a spolupracovat při zdolávání překážek. Každá je navíc úplně jiná a má svůj styl. Zatímco jedna raději skočí skoro dva metry do dálky, druhá dává přednost opatrnému našlapování. Dohromady to dává úžasně zábavnou podívanou. Posuďte sami...

 

 

Zdroje:  vlastní , instagram.com/mmeowmmia

Nejnovější články