Načítání obsahu, prosím počkejte

Labrador putoval 65 kilometrů do starého domova poté, co utekl z nového

8. 5. 2023 – 9:04
0
Labrador putoval 65 kilometrů do starého domova poté, co utekl z nového Cooper (vpravo) ve svém novém domově se svou novou psí kamarádkou Molly | zdroj: Lost Paws

Zlatého retrívra Coopera čekala po pobytu v útulku nová milující rodina. Přesto ho psí věrnost táhla zpět na místo, kde vyrůstal, i když to zřejmě nebyly nejšťastnější týdny jeho života. Strávil na útěku skoro měsíc a uběhl trasu zhruba 65 kilometrů, než se ho podařilo najít. 

Cooper neměl příliš šťastný život, nakonec byl původnímu majiteli odebrán a skončil v útulku. Tam si ho vyhlédl nový majitel Nigel, který se rozhodl mu dát nový domov a tak potřebnou lásku. Jenže psímu srdci neporučíš, a tak Cooper hned při prvním otevření dveří auta utekl a zmizel. Záchranná služba ho našla po 27 dnech na místě, kde vyrůstal jako štěně. 

„Cooper překonal dlouhou vzdálenost oblastí, kde nikdy nebyl. Nevěděl, jak se dostat domů, ale přišel na to a dorazil zpět na svou původní adresu,“ popsala nezisková organizace Lost Paws s tím, že Cooperův původní domov je vzdálený zhruba 65 kilometrů a musel přitom překonat frekventované silnice, lesy, pole i venkovské cesty. 

Podobné příběhy nejsou zase až tak neuvěřitelné, psi dokážou pomocí instinktu najít cestu domů. I když na něj nemají úplně dobré vzpomínky.

Coopera si nakonec všimli místní a zavolali odchytovou službu. Nyní je už zpět u své nové rodiny, které ani na chvíli nezapochybovala, že se jim vrátí zpátky. Každý den Nigel chystal Cooperovi venku připravenou misku a doufal, že za útěkem byl jen šok a vrátí se. Nakonec se přece jen dočkal. 

Zdroje:  Independent , vlastní

Nejnovější články