Načítání obsahu, prosím počkejte

Kuriózní léčba psychické nemoci: Muž si domů nastěhoval 120 sklípkanů a konečně se cítí dobře

9. 3. 2022 – 9:12
0
Kuriózní léčba psychické nemoci: Muž si domů nastěhoval 120 sklípkanů a konečně se cítí dobře Aaron Phoenix objevil novou radost ze života v chovu sklípkanů | zdroj: Profimedia

Najděte si nějaký koníček, řekl loni v létě terapeut Aaronu Phoenixovi. Brit trpící bipolární poruchou si radu vzal opravdu k srdci a během půl roku si pořídil 120 sklípkanů. Dokonce jim vyčlenil vlastní pokoj v domě. Chov pavouků prý s jeho duševním zdravím dokázal zázraky.

Každý má své „šťastné místo“ jinde. Aeron Phoenix za něj považuje místnost, ve které se utěšeně rozrůstá jeho chovatelská sbírka sklípkanů. Péči o ně věnuje většinu svého volného času a nemůže si vynachválit radu svého terapeuta. Jen ten asi nečekal, že koníčkem na zlepšení myšlenek nebude sport ani kutilství. 

„Jsou mojí vášní a posedlostí. Dokázal bych sedět a dívat se na ně dlouhé hodiny. Měli na mě neuvěřitelný vliv, už se jich nikdy nevzdám,“ cituje britské server Metro nadšeného chovatele, který si vzpomněl na svou dětskou zálibu, kdy choval sklípkana. Jen tedy s věkem trošku zvětšil jejich počet...

Jeho partnerka a nevlastní dcery sice nebyly z jeho rozhodnutí úplně nadšené, ale zvykly si, protože vidí, jak pozitivní dopad na něj pavouci mají. Navíc Phoenix své osminohé miláčky nepouští z terárií a zatím mu ani žádný ještě neutekl.  

Zdroje:  metro.co.uk

Nejnovější články