Načítání obsahu, prosím počkejte

Kočičí máma hledala bezpečí pro mláďata. Porodila v ozdobné váze

14. 2. 2021 – 8:23
0
Kočičí máma hledala bezpečí pro mláďata. Porodila v ozdobné váze Do 60centimetrové vázy i z ní se kočka dostane bez problémů, potenciální predátor nikoli. | zdroj: Profimedia

Správná máma udělá pro bezpečí svých mláďat možné i nemožné. I kdyby to znamenalo, že se rozhodne porodit koťata ve vysoké hliněné váze. 

Majitelé domu v thajském městě Nakhon Ratchasima slyšeli u dveří na vstupní terasu slabé mňoukání koťat, na dvorku však viděli jen dospělou kočku, která u nich zřejmě jen hledala jídlo. Když se to opakovalo, pochopili, že kočka zřejmě někde na jejich zahradě porodila koťata.

Jenže kde? Podle záznamů z bezpečnostní kamery kočička podezřele často mířila do více než půl metru vysoké hliněné vázy, který slouží jako dekorace u vstupu do domu. Když nakoukli dovnitř, uviděli čtveřici čerstvých bezbranných koťátek.

Rozhodli se kočku a koťata zatím nerušit, protože zřejmě žádné jiné místo pro ně nemůže být v tuto chvíli bezpečnější. Úzkým hrdlem vázy se matka protáhne a mláďata jsou zároveň chráněna před hady, ještěrkami a dalšími potenciálně nebezpečnými zvířaty, která by se mohla po dvoře pohybovat.

Až se kočičí máma rozhodne se svými mláďaty úkryt opustit, uvažují majitelé domu o tom, že si kočičku adoptují, pokud se nenajde její majitel.

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články