Načítání obsahu, prosím počkejte

Kočičí ráj: Žena přestavěla dům, aby měly její kočky dokonalé pohodlí

29. 1. 2021 – 11:52
0
Kočičí ráj: Žena přestavěla dům, aby měly její kočky dokonalé pohodlí Kočky mají ve své venkovní kleci veškerý servis. | zdroj: Profimedia

Obvyklý problém chovatelů koček, jak udržet své chlupaté mazlíčky v bezpečí a zároveň jim dát možnost pohybu na čerstvém vzduchu, vyřešila thajská milovnice koček vskutku originálně. Postavila na svém domě obrovskou přístavbu jen a jen pro ně. 

Žít v takovém domě by mohlo být snem většiny koček, a to i těch, které se u svých chovatelů mají více než dobře. Thajská majitelka šesti kočiček se rozhodla vytvořit v podstatě kočičí království. Nestálo ji to zrovna málo - v přepočtu 50 tisíc korun - ale její kočky si mohou připadat jako v ráji.

Sophin Sasamonová chtěla dát svým kočkám pocit volnosti a zároveň neřešit, že jim venku hrozí nebezpečí, ať už v podobě srážky s autem nebo napadení jiným zvířetem. Nechala proto na terase svého domu postavit obří klec, navíc zastřešila dvůr a vytvořila na něm sestavu žebříků korunovanou vyhlídkou nad úrovní střechy. To vše, aby se kočky, když jsou samy doma, nenudily a bezpečně si hrály "venku". 

Nové prostory nabízí bezpočet pelíšků, prolézaček, škrabadel a dalších vychytávek pro pohodlí a zábavu. Nechybí ani spoustu zeleně, aby se kočičky cítily ještě příjemněji. Během Vánoc jim navíc jejich terasový "výběh" vyzdobila světýlky. Pro případ, že by začalo pršet nebo by se chtěly na chvíli schovat před nepřízní počasí, je navíc celý dům vybavený miniaturními dvířky.

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články