Načítání obsahu, prosím počkejte

Jak pokousaný pes štěstí našel

18. 2. 2020 – 20:03
0
Jak pokousaný pes štěstí našel I přes nelehký start má Brodie pěkný život | zdroj: Profimedia

Tenhle hafan neměl lehký vstup do života - útok přišel od toho, od koho by to zřejmě čekal nejméně. Naštěstí však přežil a našel také milují rodinu. Seznamte se s Brodiem!

Brodie je kříženec border kolie a německého ovčáka. Když mu bylo pouhých 13 dní, pokousala ho jeho matka a on si odnesl ošklivá zranění v obličeji. Čelist na jedné straně mu později zakrněla, oslepl také na jedno oko. Navíc ho první majitelé, ke kterým putoval z kanadského útulku, vrátili zpátky, neboť byl na jejich vkus až moc "živý".

Útulek nicméně trpělivě hledal pro Brodieho rodinu dál. A poté, co pracovníci útulku vyvěsili Brodieho fotografii na internet, dostali stovky zpráv od těch, kteří by si hafana rádi vzali domů.

Těmi pravými se nakonec stali Amanda Richterová a její přítel Brad Ames. Do psa se zamilovali už "přes internet". Jeli za ním a ještě týž den si ho také odvezli domů. Z Brodieho je šťastný a hravý pes a jeho noví páníčci ho trénují na asistenčního psa pro postižené lidi.

Brodieho také tuze chválí. Zdůrazňují, že i přes fyzické postižení je to velmi inteligentní pes, který se rychle učí nové triky a zlepšuje se každým týdnem. Jeho prostřednictvím pak chce pár také přitáhnout pozornost lidí k postiženým psům a zbavit je předsudků.

Zdroje:  Profimedia , metro.co.uk

Nejnovější články