Načítání obsahu, prosím počkejte

Jak dostat psí výkaly z koberce

3. 5. 2021 – 16:47
0
Jak dostat psí výkaly z koberce Nehody se stávají... | zdroj: Profimedia

K chovu psa patří kromě radostí i některé nemilé povinnosti. Mimo jiné uklízení hromádek. Venku to ještě jde, postačí pevnější igelitový pytlík. Domácí nehody se likvidují o něco hůř...

Psí hovínko je potřeba uklidit prakticky vždy, když o něm víte. Pokud jste venku, což je v naprosté většině případů, noste s sebou igelitový sáček, do kterého výkal naberete, obrátíte pytlík naruby, zavážete a vhodíte do nejbližšího odpadkového koše.

Pokud k vykonání potřeby dojde někde, kde se pohybuje hodně lidí nebo třeba děti, místo ještě spláchněte vodou, případně roztokem vody a bělidla, abyste zahubili případné bakterie.

V případě, že výkal objevíte doma na koberci, máte o několik problémů víc. Nejenže musíte výkal sebrat a vyhodit, ale ještě místo řádně vyčistit. Což zejména v případě průjmu nemusí být vůbec snadné. Odborníci na čištění koberců doporučují v případě řidšího výkalu odstranit co nejvíce materiálu a zbytek nechat přes noc vyschnout.

Ocet vše zařídí

Druhý den na skvrnu nalejte roztok dvou až tří kapek prostředku na nádobí, 90 ml bílého octa a 750 ml vody a nechte tři minuty odstát. Poté skvrnu překryjte ručníkem, případně místo vysajte. Buďte připraveni na to, že možná bude potřeba proces několikrát opakovat.

Ani klasický pevnější výkal se neodstraňuje snadno a bude potřeba trochu lidské síly. Po vyčištění byste měli na místo nastříkat roztok vody a bílého octa v poměru 1:1 k neutralizaci, abyste předešli případnému zhnědnutí skvrny po vyschnutí. 

Ocet má pro tyto účely několik výhod - čistí, neutralizuje pH, zabraňuje vzniku hnědých skvrn, pohlcuje pachy a navíc zabíjí choroboplodné zárodky. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články