Načítání obsahu, prosím počkejte

George - psí hrdina, který zahynul při záchraně dvou malých dětí

25. 10. 2023 – 9:05
0
George - psí hrdina, který zahynul při záchraně dvou malých dětí Ilustrační snímek | zdroj: Pixabay

Devítiletý Jack Russell teriér George neměřil ani půl metru, přesto se z něj stal obří hrdina. Zachránil dva malé chlapce, na které zaútočila dvojice pitbullů. Sám ale při záchraně položil život. Jeho hrdinství připomíná bronzová socha. 

Skupinka malých dětí z novozélandského města Manaia se jednoho dubnového dne před 16 lety vydala na nákup do místní mlékárny. Cestu jim ale zkřížila dvojice volně pobíhajících pitbullů, kteří na ně začali útočit. Jako hlavní oběť si vyhlédli čtyřletého chlapce Darryla Wilsona. 

Vyděšené děti měly ale štěstí, že se v jejich blízkosti nacházel George, kterému nebyl jejich osud lhostejný a přispěchal na pomoc. „George se nás snažil chránit tím, že na ně štěkal a vyběhl proti nim. Ale začali ho kousat - jeden do hlavy a druhý do zad,“ popsal tehdy agresivní útok na svého bratra jedenáctiletý Richard. 

Díky chrabrosti malého pejska se podařilo chlapcům utéct, Georgeova zranění ale byla tak vážná, že nakonec útok nepřežil. Veterinář, který ho ošetřoval, se nechal slyšet, že tak hrozná zranění dosud neviděl. 

„Neměl šanci, ale počítám, že toho chlapce zachránil před pokousáním,“ řekl Georgeův chovatel Alan Gay s tím, že jeho pes zemřel jako hrdina. 

Příběh tehdy vzbudil velkou pozornost a kromě zpřísnění místních zákonů proti volně toulavým psům vznikla i sbírka na počet pejska s velkým srdcem. Jeho hrdinství tak v centru města připomíná bronzová socha v centru města s prostým nápisem „Na památku George, který 29. dubna 2007 položil život v ulici Kauae, když chránil děti před dvěma před divokými psy.“


Zdroje:  stuff.co.nz , Sydney Morning Herald , vlastní

Nejnovější články