Načítání obsahu, prosím počkejte

Fenka to se štětcem umí. Za její obrazy by se nemusel stydět ani lidský malíř

13. 1. 2022 – 11:21
0
Fenka to se štětcem umí. Za její obrazy by se nemusel stydět ani lidský malíř Devítiletá fenka Ivy maluje už od svých dvou let. Původ obrazu napovídá jen otisk tlapky | zdroj: Profimedia

Ivy je devět let a její obrazy vypadají líp, než kdyby je kreslil kdejaký dospělý člověk. Možná ještě důležitější informací k její umělecké kariéře je ale jeden drobný detail - talentovaná Ivy je totiž fenka australského ovčáka.

Svá první umělecká díla Ivy vytvořila zhruba ve dvou letech, kdy si její panička Lika Kiteová všimla, že si fenka velmi rychle dokáže osvojovat nové triky a znalosti. Zkusila, co se stane, když jí dá k dispozici štětec, barvy a plátno. 

Ivy od té doby maluje už sedm let - pomocí štětce zasazeného do speciálně vyrobeného nástavce do tlamy. Její volba barev i tahy na první pohled nedají vůbec znát, že je vytvořilo zvíře. Výsledná díla jsou příjemnými abstraktními obrazy, přičemž psího autora připomíná jen otisk tlapky v rohu obrazu. 

Fenka si za svou uměleckou kariéru už získala solidní jméno, takže bez větších problémů své obrazy prodává i za v přepočtu deset tisíc korun. Její chovatelka si tak jejich prodejem k důchodu přivydělala už více než 400 tisíc korun. 

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články