Načítání obsahu, prosím počkejte

Prase namalovalo portrét prince Harryho. Prodal se za více než 70 tisíc korun

20. 3. 2021 – 9:55
0
Prase namalovalo portrét prince Harryho. Prodal se za více než 70 tisíc korun Pigcasso maluje britského prince Harryho. | zdroj: Profimedia

Čtyřletý Pigcasso je zřejmě jediným prasečím malířem. O jeho abstraktní díla, mnohdy inspirovaná aktuálním děním, je mezi kupci nemalý zájem. Jeho poslední obraz - usmívající se britský princ Harry - se prodal v přepočtu za těžko uvěřitelných 71 400 korun.

Pigcassa je prý těžké zahlédnout jinak, než se štětcem v tlamě. Maluje prakticky už od chvíle, kdy ho farmářka Joanne Lefsonová z Jihoafrické republiky jako čtyřtýdenní sele zachránila před porážkou. 

Na svém kontě má už stovky obrazů a některé z nich se podařilo prodat za nemalé peníze. Celkem prasečí umělec už své chovatelce vydělal téměř 50 tisíc liber (1,5 milionu korun).

Největší zájem je o jeho abstraktní obrazy na téma současného dění v Británii - umělecky se vyjádřil například k Brexitu a před princem Harrym zachytil i jeho babičku Alžbětu II. Za její podobiznu také kupec zaplatil více než dva tisíce liber (necelých 61 tisíc korun). 

Všechny peníze, které Pigcasso vydělá, putují na provoz farmy a péči o jeho méně talentované zvířecí kolegy. 

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články