Načítání obsahu, prosím počkejte

Chromé tele mělo skončit v konzervách pro psy, místo toho je z něj domácí mazlíček

25. 3. 2021 – 19:10
0
Chromé tele mělo skončit v konzervách pro psy, místo toho je z něj domácí mazlíček Giant měl skončit na jatkách, hodný farmář ho však zachránil a udělal z něj svého mazlíčka. | zdroj: Profimedia

Podle majitele nebylo tele s vrozenou deformací nohou dokonce ani hodno toho, aby ho lidé snědli. Ve špinavé ohradě tak čekalo na porážku do krmení pro psy. Teď je z něj milovaná domácí mazlíček.

Tele se narodilo v roce 2018 v Kanchanaburi na západě Thajska s deformitou dlouhých kostí, projevující se nohama do O. Majitel ho označil za zbytečné, nerentabilní pro chov a poslal ho na jatka. Tak si však nevšedně vypadajícího telátka všiml místní farmář Manop Donboonthai a hned se nad ním slitoval. Zvíře vykoupil za na místní poměry vysoký obnos - 25 tisíc bahnutů (13 tisíc korun) a odvedl si ho domů na statek.

Z handicapovaného zvířete, které s nadsázkou pojmenoval Giant (Obr), se hned stal rodinný mazlíček. Nyní už tříletý býček je svému chovateli za záchranu vděčný a i přes své zdravotní potíže a komplikace s chůzí se snaží být plnohodnotným členem stáda.

Donboonthai jakožto buddhista věří, že bude za Giantovu záchranu v posmrtném životě odměněn. Navíc mu býček přirostl k srdci a tvrdí, že by se ho nezbavil za nic na světě. Ostatně slepý buvol, kterého též zachránil a adoptoval, může jeho dobrotu srdce potvrdit. 

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články