Načítání obsahu, prosím počkejte

Chcete mít psa na své svatbě? Na tohle byste měli myslet

16. 5. 2020 – 11:36
0
Chcete mít psa na své svatbě? Na tohle byste měli myslet Pes může být součástí vašeho svatebního dne | zdroj: Profimedia

Váš pes je nedílnou součástí vašeho života, a proto nesmí chybět ani na vaší svatbě. Na co byste měli myslet, než ho připíšete na seznam hostů?

Svého pejska znáte nejlépe, vezměte proto vždy v úvahu, jestli pro něj oslava spojená s množstvím lidí nebude zbytečně stresující, a nebylo by mu tak lépe doma. Říká se, že přání snoubenců je svaté, ale myslete na dobro svého psího miláčka a pokud tušíte, že by to pro něj bylo příliš náročné, nebuďte sobečtí a nechtějte ho na svatbě mít za každou cenu.

Co jiného je potřeba zvážit?

Je místo obřadu/hostiny přístupné pro domácí mazlíčky?

Myšlenka sdílet se psem slavnostní den může už v začátku ztroskotat na volbě místa. Ne všude je vstup se zvířaty povolen. Nezapomeňte si tedy předem zjistit, zda vašeho pejska na obřad či následnou párty vůbec pustí. Podle toho, co pro vás bude přednější, se rozhodněte. Nechte ho doma, nebo vyberte jiné místo.

Jakou roli bude váš pes mít?

Rozhodněte se, jak velkou úlohu během svatby pejsek bude mít. Pokud jste si jisti, že se nezaběhne, můžete mu dokonce svěřit prstýnky. Pokud však nejste na podobná divadýlka, může být jen prostým hostem, se kterým následně nafotíte pár svatebních fotek.

Bude mít slavnostní oblečení?

Tady se meze nekladou a záleží jen na vaší soudnosti a trpělivosti vašeho chlupáče. Můžete mu třeba uvázat na krk mašli v barvě svatby, dát květinový obojek či motýlek.

Jak dlouho na svatbě zůstane?

I ten sebespolečenštější pes má rád svůj klid. Není proto příliš vhodné, aby zůstával i na večerní oslavy. Samotné přípravy a obřad pro něj zřejmě budou stresující, večerní oslava by proto pro něj mohla být už příliš náročná. Domluvte se tedy s někým, kdo ho včas odvede domů.

Promyslete volbu květin

Pravděpodobně neplánujete svatební kytici z tchýnina jazyka nebo difenbachie, ale i tak volte květiny tak, aby nebyly pro psy toxické. Vyvarujte se tedy například narcisům, liliím, hyacintům a tulipánům.

Zapojení do tématu svatby

Vaši přátelé si vás nedokážou představit bez pejska po vašich bocích? Co z něj tedy udělat rovnou součást svatby – může se objevit třeba na pozvánkách.  

Bude jediným psem?

Bude mít váš pejsek privilegium jediného pejska, který se může svatby zúčastnit, nebo ji otevřete všem psími miláčkům? Promyslete pro a proti a pokud zvolíte dogfriendly svatbu, připravte pro to podmínky a zázemí. 

Zdroje:  Omlet

Nejnovější články