Načítání obsahu, prosím počkejte

Vyrábíme hračky pro psy: Přetahovadlo ze starých triček

30. 1. 2022 – 9:45
0
Vyrábíme hračky pro psy: Přetahovadlo ze starých triček Přetahovací provaz dokážete snadno vyrobit i sami doma | zdroj: Pixabay

Psi milují přetahování. Obchody jsou tak plné hraček postavených na tom, že páníček drží jeden kus v ruce a pejsek druhý v tlamě. Pokud nepotřebujete designový kousek, snadno takovou hračku vytvoříte psovi doma. Stačí k tomu stará bavlněná trička a nůžky.

Stará trička má doma snad každý, na výrobu přetahovadla asi nejlépe využijete pánská - hračka bude delší. Potřebovat budete nejméně dvě, pokud chcete provaz silnější nebo barevnější, klidně přidejte třetí.

Z triček odstřihněte spodní lem, urovnejte si je na podložce a podélně rozstříhejte na druhy široké zhruba pět centimetrů. Rukama pruhy roztáhněte trochu do šířky, aby se protáhly. 

Následně si všechny pruhy srovnejte vedle sebe, na konci svažte lemem z jednoho trička a pořádně utáhněte. Pak už jen rozdělte pruhy na tři prameny (barevné preference záleží na vás) a upleťte jednoduchý, ale pevný copánek. Na jeho konci prameny opět svažte. Volné konce pruhů rozstřihněte a zarovnejte.

Pokud umíte vázat složitější uzly nebo plést copy z více pramenů, nic nebrání vaší kreativitě. Pejsek ale jistě ocení i obyčejný cop. Zvlášť, když bude vyroben z trička, z něhož i po vyprání může cítit známý pach. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články