Načítání obsahu, prosím počkejte

Vyrábíme hračky pro kočky: Míček na pamlsky

10. 12. 2021 – 8:37
0
Vyrábíme hračky pro kočky: Míček na pamlsky Ilustrační snímek | zdroj: Pixabay

Sníst jídlo obyčejně z misky je nuuuuuda. Občas to chce trochu vzrušení, aby se kočka doma nenudila. Tak proč ji nenechat trochu se snažit při dolování oblíbených pamlsků. Stačí k tomu jen rulička od toaletního papíru.

Jen stěží by se dal najít odpad, který má širší následné využití, než je rulička od toaletního papíru. Dá se z ní vyrobit i bezpočet hraček pro domácí mazlíčky. Hlodavci například milují schovávačky v ruličkovém tunelu.

Ale využití - a ne jedno! - si rulička najde i u chovatelů koček. Každý z nich asi zná plastové míčky na pamlsky, u kterých se kočka musí aktivně snažit, aby z nich odměnu získala. Ale proč kupovat další zbytečné plasty do domácnosti, když si můžete vyrobit sami vlastní. Zadarmo - a klidně z každé ruličky od spotřebovaného papíru. 

profimedia-0507222707 Míček vyrobený z toaletního papíru funguje jako krmící hračka i u hladovaců | zdroj: Profimedia

Výroba je jednoduchá - prázdnou ruličku od toaletního papíru příčně rozstřihněte na čtyři kusy. Vzniknou vám čtyři kroužky. První dva vložte přes sebe křížem, třetí pak na ně tak, aby vznikla jakási koule. Upravte, aby se nerozpadala, a můžete ji začít plnit drobnými pamlsky. 

Pokud kočka míček při lovu zničí, nevadí. Nejpozději do několika dní můžete mít nový...

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články