Načítání obsahu, prosím počkejte

Kuřecí pamlsky jsou hotové za půl hodiny. Váš pes je bude milovat

25. 2. 2022 – 10:08
0
Kuřecí pamlsky jsou hotové za půl hodiny. Váš pes je bude milovat Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Nakoupit psí pamlsky v obchodě je snadné a když vyberete kvalitní, tak proč ne. Vyrobit domácí variantu je ale snazší, než se zdá. Stačí k tomu jen pár surovin a chvilka času. Třeba taková kuřecí želé dobrůtka. Pejsek vám za ni určitě poděkuje.

Výrobou domácích pamlsků pro svého psa budete mít jistotu složení, navíc ušetříte nemalé peníze. Není potřeba ani kupovat speciální formičky, postačí zásobník na ledové kostky. Pokud se vám kuchtění pro mazlíčka zalíbí, můžete si časem pořídit třeba silikonovou formu na pamlsky ve tvaru kostiček či psích tlapek.

A teď už k receptu - budete potřebovat zhruba 100 až 150 gramů kuřecích prsou, jednu větší očištěnou a nakrájenou mrkev, snítku petržele a balíček neochucené čisté želatiny.

Vložte maso, mrkev a petržel do hrnce a zalijte vodou tak, aby bylo vše lehce ponořené. Uvařte do změknutí, což bude trvat zhruba půlhodiny. Vyjměte vše z vývaru a rozmixujte najemno. Ve zhruba půl hrnku vývaru rozmíchejte sáček želatiny, přidejte rozmixovanou směs a pořádně promíchejte. Výsledek by měl připomínat hustou omáčku. Tou naplňte připravené silikonové formy na pralinky či čokoládu, případně na ledové kostky a na hodinu či dvě dejte schladit do lednice. A máte hotovo.

Výsledné pamlsky skladujte v lednici v uzavřené krabičce a příliš neotálejte se spotřebou. Vašemu pejskovi ale určitě zachutnají tak, že nebudete stíhat dodělávat další várky.

Složení můžete různě obměňovat, vždy ale myslete na to, aby se do surovin nepřimotalo něco pro psy nebezpečného.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články