Načítání obsahu, prosím počkejte

Zoey má jazyk skoro až na zem. Je světovou rekordmankou

12. 7. 2023 – 8:37
0
Zoey má jazyk skoro až na zem. Je světovou rekordmankou Zoeyin jazyk měří od kořene až po špičku 12,7 cm | zdroj: Profimedia

Uslintané polibky od svého psa má rád každý chovatel. Ale jestli vám přijde jazyk vašich mazlíčků při nich nekonečně dlouhý, seznamte se s psí rekordmankou Zoey, jejíž jazyk měří úctyhodných 12,7 centimetru.

Když tříletá fenka křížence německého ovčáka a labradora vyplázne jazyk, většině lidí spadne čelist. Tak dlouhý jazyk zřejmě dosud nikdy neviděli. Nezvyklou délku zaregistrovali její chovatelé, Sadie a Andrew Williamsovi z amerického státu Louisiana, už u štěněte. Mysleli si ale, že prostě jen rychleji narostl a zbytek těla jeho náskok dožene.

Ale nedohnal, naopak - jazyk jí ještě více vyrostl. A tak si její páníčci pozvali domů komisaře Guinnessovy knihy rekordů, který po pečlivém přeměření prohlásil: „Nejdelší jazyk u žijícího psa“. Ale kdo ví, jak dlouho se Zoey bude moci ze svého titulu radovat. Předchozí rekord totiž vydržel jen zhruba čtvrt roku. 

Ani riziko, že ji může kdykoli překonat jiný pes, jí ale nebrání naplno si užívat oblíbené hry, při kterých jí její obří jazyk lítá pořádně ze strany na stranu - aportování míčku, plavání a honění veverek v parku. 

Zdroje:  USA Today , Guinness World Records

Nejnovější články