Načítání obsahu, prosím počkejte

Žena utratila téměř 200 tisíc, aby zjistila, že její kočka je „prostě divná“

17. 1. 2023 – 8:46
0
Žena utratila téměř 200 tisíc, aby zjistila, že její kočka je „prostě divná“ Prý je prostě jen divná | zdroj: Profimedia

Britská studentka chtěla nechat svou kočku Moose vykastrovat, místo toho od veterináře odcházela s obavami, že její mazlíček trpí vzácnou a závažnou poruchou dýchání. Za vyšetření postupně zaplatila v přepočtu téměř 200 tisíc korun, aby zjistila, že její kočka je holt prostě „tak trochu divná“.


Studentka hudební konzervatoře Abigail Lakerová nikdy předtím kočku nechovala. Na jejím chování jí proto nepřišlo nic divné, dokud se nerozhodla, že ji nechá vykastrovat. Veterinář ale banální zákrok odmítl provést, protože měl strach, že by Moose operaci nemusela přežít. Její dýchání a celkově chování bylo totiž velmi neobvyklé a mohlo vypovídat o vážných zdravotních problémech. 

Zatímco normálně provede kočka 20 až 30, výjimečně až 80 vdechů za minutu, Moose se i v klidu nadechuje i více než stokrát za minutu. Do toho mívá záseky, kdy vytřeští oči a vypadá, jako by se chystala vrhnout. To veterináře mírně zneklidnilo, proto provedl sérii vyšetření a testů.

Z nich vzešlo, že za neobvyklý vzorec dýchání nemůže žádná vrozená vada, nemoc nebo tělesné poškození. Dělá to zřejmě jen proto, že chce. 

„Byla to podivná odpověď, ale řekl, že se zřejmě rozhodla být kočkou provokatérkou,“ zhodnotila veterinářův verdikt Lakerová. Z účtů za vyšetření jí sice poněkud rozbolela hlava, ale je prý ráda, že ví, že její mazlíček v pořádku. 

A proč jí nepřišlo Moosino dýchání zvláštní, dokud ji na to veterinář neupozornil? „Vždycky jsme měli psi a ti dýchali rychle a nahlas, tak mi na tom nepřišlo nic zvláštního,“ vysvětlila. 

Zdroje:  Vlastní , MailOnline

Nejnovější články