Načítání obsahu, prosím počkejte

Z týraného psa se stal úspěšný policejní pes. Najde drogy, zbraně i peníze

11. 6. 2022 – 17:17
0
Z týraného psa se stal úspěšný policejní pes. Najde drogy, zbraně i peníze Marshall se v krátké době vycvičil policejním psem | zdroj: Profimedia

Marshalla jeho předchozí majitel surově týral. Naštěstí jeden z útoků zaznamenaly bezpečnostní kamery. Pes byl agresorovi zabaven a našel práci u policie, kde prošel výcvikem na hledání peněz, drog a střelných zbraní.

Záběry, které zveřejnili britští ochránci zvířat, jsou otřesné. Způsob, s kterým teenager se psem zacházel, byl neuvěřitelně agresivní. Přitom je vidět, že Marshall mu nic neudělal, a agrese tak byla nevyprovokovaná. Život psovi zachránilo zřejmě jen to, že v městské ubytovně, kde mladík se zvířetem pobýval, byly nainstalované bezpečnostní kamery.

Policisté, kteří na místo dorazili, podle tetování zjistili, že pes patří někomu jinému a agresivní teenager ho měl jen na zkoušku. Když majitele zkontaktovali, souhlasil s jeho adopcí policejním psovodem. Ten z něj během pár měsíců vycvičil výborného pátracího psa se specializací na hotovost, drogy a střelné zbraně.

„Na výcvikovém kurzu byl skvělý a i v ulicích si vede velmi dobře. Před několika týdny například pomohl policistům při prohledávání vozidla. Našel velké množství drog ukrytých v palubní desce,“ říká instruktor výcviku policejních psů Rich Hunt.

Protože útočníkem byl nezletilý teenager, jeho jméno není možné zveřejnil. Nicméně za svůj surový čin dostal trest v podobě 100 hodin veřejně prospěšných prací, pokutu 495 liber a, to hlavně, má na deset let zakázáno chovat jakákoli zvířata.

Zdroje:  BBC , mirror.co.uk

Nejnovější články