Načítání obsahu, prosím počkejte

Wasabi, ten nejlepší z nejlepších. Pekinéz jde ve stopách svého dědečka

15. 6. 2021 – 8:12
0
Wasabi, ten nejlepší z nejlepších. Pekinéz jde ve stopách svého dědečka Wasabi se nyní bude rok pyšnit titulem Americký pes. | zdroj: Profimedia

Spojené státy mají nového psího šampiona, který se bude následující rok pyšnit označením "Americký pes". Na jubilejním 145. ročníku soutěže Westminster Kennel Club Dog Show zvítězil pekingský palácový psík Wasabi, který tak šel ve stopách svého dědečka. 

Wasabi vyhrál titul nejlepšího z nejlepších „Best in Show“ v tvrdé konkurenci 2500 psů z 206 plemen pocházejících z celých Spojených států a další členských zemí kynologického klubu Westminster Kennel Club. Soutěží v rámci plemene, zaměření a z vítězů skupin pak vzejde ten nejlepší pes výstavy.

Tříletý pekinéz je vnukem šampiona z roku 2012 Malachyho stejného chovatele Davida Fitzpatricka. Podle toho psík kromě dokonalému vyhovění standardů plemene porotu uchvátil svým hereckým talentem a jiskrou. Za vítězství v prestižní soutěži Wasabiho slíbil odměnit filetem mignon. 

Westminsterská soutěžní výstava psů se bez přerušení pořádá už od roku 1877, její konání nenarušily války, hospodářská krize ani pandemie. Byť ta přece jen letošní ročník poznamenala - poprvé v historii se finále nekonalo v newyorské Madison Square Garden a navíc zcela chyběli diváci. 

Zdroje:  CNN

Nejnovější články