Načítání obsahu, prosím počkejte

S brněním před orly se nemusí do přírody bát ani kapesní psíci

19. 5. 2021 – 8:45
0
S brněním před orly se nemusí do přírody bát ani kapesní psíci Neprůstřelná látka, ostny a pro jistotu i bodliny. Za ochranu před únosem orlem tahle paráda stojí. | zdroj: Profimedia

Malí pejsci s sebou sice nesou pořádnou dávku radosti, ale zároveň i neobvyklé starosti. Zvlášť pokud bydlíte blízko přírody a v loveckém rajonu některého z velkých dravců. Mezi chovateli drobných psíků jsou tak v kurzu speciální oblečky chránící před útokem orla. 

Vestičky z neprůstřelného kevlaru pro jistotu ještě vybavené ostny nebo bodlinami sice na oblíbených kapesních plemenech vypadají trochu komicky, dokážou jim ale zachránit život. Původně vestičky vznikly - jak už název CoyoteVest napovídá - jako ochrana před kojoty.

Mnohem větší využití však nacházejí jako prevence únosu dravcem. Oblíbené jsou v posledních letech zejména na Aljašce, kde se výrazně rozrostla populace orlů bělohlavých. Momentálně čítá zhruba 30 tisíc dravců. 

A protože orli nemají problém ulovit z vody šestikilového lososa, ani ne dvoukilový pejsek nemá šanci. Některé vestičky jsou tak kromě ostnů vybaveny i dalším prvky, které mají dravce zmást. 

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články