Načítání obsahu, prosím počkejte

VIDEO: Trapas nešikovného ptáka už viděl 'celý' svět

27. 3. 2021 – 8:12
0
VIDEO: Trapas nešikovného ptáka už viděl 'celý' svět O hladké přistání tentokrát opravdu nešlo... Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Znáte to. Někdy se marně snažíte zaparkovat a po několika pokusech vylezete z auta a rozpačitě se rozhlížíte, jestli vás při tom někdo viděl. Jeden z novozélandských albatrosů královských měl tu smůlu, že jeho nešikovné přistání, při kterém skončil po kotoulu na hlavě, se vysílalo živě. Z nemotory se tak stala internetová senzace.

Video v přírodní rezervaci Taiaroa Head v Dunedinu na Jižním ostrově natočila kamera Royal Albatros Cam přenášející nepřetržitě záběry na web All About Birds. Ukazuje albatrosa, jak před zraky mláděte sedícího v hnízdě po nepodařeném přistání chvíli nemohoucně mrská nohama ve vzduchu, než se mu podaří otočit a vstát.

Od víkendu toto video zveřejnila řada zpravodajských serverů a sociálních médií a počty jeho zhlédnutí dosahují stovek tisíc. Na twitteru se nahrávka dočkala řady komentářů, v nichž se uživatelé svěřují, že se jim něco velmi podobného stalo při lyžování, anebo spekulují o tom, co si albatros po dopadu mohl myslet.

Albatrosi královští patří mezi největší mořské ptáky na světě a dožívají se více než 40 let.

 

Zdroje:  ČTK

Nejnovější články