Načítání obsahu, prosím počkejte

Tučňák s vizáží britského premiéra své příbuzné pěkně štve. Moc je komanduje

Tučňák s vizáží britského premiéra své příbuzné pěkně štve. Moc je komanduje Tučňák královský, který svým "účesem" připomíná britského premiéra Borise Johnsona | zdroj: Profimedia

Zvířectvo si s nějaký bojem proti rasismu a diskriminaci nijak extra hlavu neláme. Když se do tučňáčí kolonie vetře jedinec, který vypadá jinak než všichni ostatní, nota bene jako britský ministerský předseda, nemůže se divit, že se mu všichni vyhýbají obloukem.

Ke kolonii tučňáků oslích na Falklandských ostrovech se jednoho krásného dne přidal ztracený tučňák královský. Připlul bůhvíodkud a k rozeznání od ostatních je na první pohled: Se svou blonďatou kšticí nápadně připomíná britského premiéra Borise Johnsona, případně amerického exprezidenta Donalda Trumpa.

Vědci zkoumají, proč se tento jedinec přidal ke kolonii jiného druhu 8000 kilometrů od svého domova mezi Novým Zélandem a Antarktidou. Fotograf a přírodovědec David Higgins je přesvědčen o tom, že zbloudilé zvíře sem muselo po moři cestovat několik měsíců. Podle všeho se Boris ztratil při honbě za kořistí a nepochybně byl velmi překvapen, když na břehu našel úplně jiné tučňáky, než jaké znal: Všichni holohlaví. Tedy přinejmenším z jeho pohledu.

S novými kolegy si asi příliš do oka nepadli, domorodci si od vlasatého vetřelce drží náležitý odstup. Královští tučňáci totiž dokážou být velmi agresivní, upozorňuje Higgins. A dodává, že Boris zřejmě měl tendenci je komandovat a buzerovat. A na to si asi nepotrpí ani tučňáci.

profimedia-0592098732 Tučňáci oslí si od vetřelce "Borise Johnsona" drží náležitý odstup | zdroj: Profimedia

Zdroje:  Profimedia , The Sun

Nejnovější články