Načítání obsahu, prosím počkejte

Levhart a pes spolu zůstali hodiny zavření na záchodě. Uzavřeli příměří

18. 2. 2021 – 8:24
0
Levhart a pes spolu zůstali hodiny zavření na záchodě. Uzavřeli příměří Levharti se občas přiblíží lidským obydlím. | zdroj: Profimedia

Být uvězněný s levhartem v malé místnosti je něco, co si nechce představit snad nikdo. Toulavému psovi v Indii se však přesně tohle přihodilo. Nedobrovolné vězení dopadlo skutečně překvapivě.

Když na toulavého psa Bollua vystartoval v indické Kadabě levhart, zkusil najít úkryt v jednom z domů. Bohužel ho šelma pronásledovala i tam! Bollu se snažil schovat na toaletě, kam ho ale levhart pronásledoval. Vyděšení majitelé za zvířaty zavřeli dveře a z domu utekli pro pomoc.

Trvalo dlouhých sedm hodin, než na místo dorazila odchytová služba. Za tu dobu se mohlo stát ledacos a nikdo z místních si asi nedělal naděje, že Bollu vyvázne živý.

Jaké pak bylo překvapení všech, když se podařilo nadzvednout střechu záchodu, a lesníci se tak mohli do místnůstky podívat kamerou. Obě zvířata byla v pořádku, nezraněná, každé z nich zalezlé v opačném rohu místnosti. Jako by uzavřeli příměří! 

 

Levharta se nakonec podařilo odchytit a vypustit zpět do přírody a oblíbený pes místních se zdravý, byť viditelně rozrušený také dostal na svobodu.

Přestože na první dobrou může příměří vypadat překvapivě, zřejmě vzniklo na základě toho, že ani jedno ze zvířat nevědělo, co od svého soka čekat, takže se bálo. Favoritem by se mohl zdát levhart, jenže ti nejčastěji útočí z úkrytu, a tedy v utajení. V malé místnosti tak zřejmě měl strach, že by pro něj mohla psí obrana bez možnosti útěku nepříjemné důsledky, a tak raději vyčkával.

Zdroje:  Twitter , Vlastní

Nejnovější články