Načítání obsahu, prosím počkejte

Tak trochu větší kotě: Kefír váží přes 12 kilo a ještě asi poroste

24. 1. 2022 – 8:58
0
Tak trochu větší kotě: Kefír váží přes 12 kilo a ještě asi poroste Kefír váží přes 12 kilo a ještě poroste. | zdroj: Profimedia

Ne, Julia Mininová z Ruska nechová doma pumu ani severské psí plemeno. Jejím mazlíčkem je mainská mývalí kočka, což je sice jedno z největších plemen, ale její kotě boří váhové limity i v rámci své rasy.

Mininová svého kocourka nazvala podle jeho sněhobílé barvy Kefír. Věděla sice, že si před dvěma lety domů přinesla kotě jednoho z nejstarších a zároveň největších kočičích plemen, ale jeho velikost ji přece jen zaskočila.

Samci mainské mývalí kočky totiž sice dosahují váhy devíti až dvanácti kilogramů, ale v plné dospělosti. Kefírovi jsou teprve necelé dva roky a už nyní váží 12,5 kilogramu. A zcela jistě ještě poroste! Mainské mývalí kočky totiž běžně rostou až do čtyř let. 

Kefír svými rozměry budí pozornost, její přátelé z něj nemohou spustit oči a cizí lidé si ho často pletou se psem. Jeho majitelka to s ním také nemá lehké, doslova. Kocourek se totiž velmi rád tulí, a to i v noci, kdy si občas ustele i přímo na Mininové. To při jeho váze už začíná být tak trošku nepohodlné...  

Zdroje:  Daily Mail

Nejnovější články