Načítání obsahu, prosím počkejte

Špionka, nebo zmatená turistka? Do Pentagonu chtěla proniknout slepice

3. 2. 2022 – 8:29
0
Špionka, nebo  zmatená turistka? Do Pentagonu chtěla proniknout slepice Bezpečnostní prostor zvládla překonat slepice. Ilustrační snímek | zdroj: Pixabay

Do jednoho z nejpřísněji střežených míst na světě málem pronikl vetřelec, kterého by tam nečekal snad nikdo. Poplach v blízkosti sídla amerického ministerstva obrany spustila slepice, která se pokoušela dostat do areálu Pentagonu. Drzost, odvaha či ignorace pravidel z ní udělaly celebritu.

Rychle ji zadrželi a zpráva o její přítomnosti na jednom z nejpřísněji střežených míst světa se dostala na sociální sítě, do armádního listu, k ochráncům zvířat i tajným službám.

Zprávy uvádějí, že byl kur přistižen při slídění v bezpečnostní zóně a hledal cestu, jak se dostat do areálu Pentagonu.

Na místo byli povoláni zaměstnanci arlingtonské ligy na ochranu zvířat s pokynem, aby si slepici odnesli a umístili ji do kurníku.

„Jde o to, zda se pouze ztratila, když chtěla přejít ulici, anebo to byla špionka na misi a chtěla ukrást státní tajemství. Zatím nevíme, zobák drží zavřený,“ napsal armádní časopis, který se většinou zabývá seriózní vojenskou tematikou.

Uživatelé sociálních sítí, kteří případ sledovali, navrhli, aby slepice dostala jméno Ethel Rosenbergová po slavné Američance popravené roku 1953 za špionáž ve prospěch bývalého Sovětského svazu.

Zdroje:  ČTK

Nejnovější články