Načítání obsahu, prosím počkejte

Spící král zvířat zastavil dopravu, nehnulo s ním ani močení jeho bratra

Spící král zvířat zastavil dopravu, nehnulo s ním ani močení jeho bratra Ležícího lva nezvedlo, ani když se mu jeho bratr vymočil téměř na hlavu | zdroj: Profimedia

Když se lev pro něco rozhodne, názory jiných ho nezajímají. A to ani lidí ani jeho bratra, který zkoušel všechny možné způsoby, aby rozvalené zvíře dostal pryč ze silnice. A to použil i nekalé praktiky...

Polední šlofíček si holt nevybírá a proč by se měl zrovna král zvířat ohlížet na okolí, že? A tak si lví samec ustlal rovnou uprostřed silnice procházející Krugerovým národním parkem v Jihoafrické republice. Jeho odpočinek způsobil na komunikaci tak trochu dopravní kolaps, se lvem to však ani nehnulo.

Jeho totální nezájem sledovaly nejen samice, ale i jeho bratr. Tomu po nějaké době došla trpělivost s narůstajícím počtem aut a rozhodl se samce přesvědčit k odchodu. S domluvou ale příliš úspěšný nebyl, a tak zvolil poněkud zákeřnější taktiku. Vymočil se mu těsně u hlavy.

Když ani to nepomohlo, s klidem si šel lehnout kousek od něj. Užívat si pozornosti návštěvníků parku, která jeho spícího příbuzného nechala ledově chladnou.

Scénu zachytila na svých fotografiích jihoafrická fotografka Michelle Broadhurstová. 

Zdroje:  Profimedia , vlastní

Nejnovější články