Načítání obsahu, prosím počkejte

Psí chlupy v posteli? Ano, jako háčkovaná hračka

23. 12. 2020 – 11:56
0
Psí chlupy v posteli? Ano, jako háčkovaná hračka Irene Lermanová vyrábí ze srsti domácích mazlíčků háčkované hračky. | zdroj: Profimedia

Každý chovatel chlupatého mazlíčka tuší, že kdyby poctivě sbíral všechny vypadané chlupy, mohl by z nich mít v některých případech klidně každou zimu nový svetr. Američanka Irene Lermanová z nich vyrábí nejen šály a čepice, ale i hračky.

Pletené zimní oblečení ze srsti sibiřských husek nebo malamutů je už poměrně známá věc. Příze se ale dá vytvořit ze srsti téměř jakékoli chlupatého miláčka. Irene Lermanová z Bostonu vyrobí z chlupů téměř cokoli.

Zákazník pošle srst, z ní Lermanová upřede přízi a pak už jí stačí jen háček a pletací jehlice, aby vznikly originální výrobky na míru. Z příze z kočičích či psích chlupů háčkuje a plete čepice, šály, rukavice, kabelky, ale i plyšáky. 

Takže pokud chcete k příštím Vánocům obdarovat někoho opravdu originálním a osobním dárkem, začněte schraňovat chlupy svého mazlíčka raději už teď. Lermanová jistě není jediná umělkyně, která z nich vyrábí hřejivé předměty. Jistě najdete i někoho o něco blíž něž za oceánem...

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články